Sådan får du boheme stilen

Jeg er helt vild med det boheme look, som præger modebranchen i øjeblikket. Det var oprindeligt de meget kunstneriske sjæle, som var iklædt denne interimistiske stil. I dag er der mange, som er vilde med den. Men det er ikke altid at det er let at imitere den.

Derfor vil jeg give dig en masse gode råd her på siden til, hvordan du kan komme godt i gang. Mange forbinder nemlig boheme stilen med hæklede og hullede kjoler og sjal, men det er meget mere end det.

Tunikaer med mønstre

Hvis du gerne vil have boheme stilen, kan du starte ud med at købe en tunika eller en kimono. En tunika er en ”lang top”, som er på længde med en kort kjole. Jeg er vild med tunikaer om sommeren, fordi de er lette at have på til demin shorts eller til en nederdel. Du kan også have dem på om vinteren til et par jeans, så du er ikke bundet op på kun at have dem på om sommeren.

Tunikaen findes i mange forskellige varianter og modeller. Min favorit er med korte ærmer i et let materiale og nogle vilde farver og mønstre. Det er en fed ide at skabe en kontrast med din tunika til dine ensfarvede short eller bukser.

Kimonoer med frynser

En anden ting, som jeg er vild med om sommeren er mine kimonoer. Jeg bruger dem ofte som overgangsjakker, men er de lange nok, kan du også bruge dem som en kjole. Her vil jeg vælge en knælang version med frynser, for at få det boheme udtryk. Frynserne er med til at gøre kimonoen lidt mere ”loose”, casual og sommerlig.

Vælger du en gulvlang version, som er tykkere i materialet kan du også bruge den om vinteren med et par høje støvler til. Du kan have din kimono stående åben og binde den bag på eller have båndet hængende ned langs siderne. Det giver et afdæmpet look, når du har båndet hængende løst.

Tilføj ringe og halskæder til dit outfit

Når jeg skal sammensætte min boheme stil, går jeg meget op i mit valg af accessoires. Det kan være svært at sammensætte den helt rigtige vibe uden smykker. Derfor har jeg altid minimum en ring på hver finger. Jeg prøver at mikse mine ringe, så jeg både har store og chunky ringe på, men også nogle helt tynde og simple ringe.

På den måde skaber jeg en balance i det massive og simple, som går op i en højere enhed. Er du ikke så meget til ringe, kan du også vælge at køre stilen med halskæder i forskellige længder. Den boheme stil er svært at efterligne uden det rigtige valg af smykker. Du kan supplere dit outfit med lange halskæder, hårbånd, mange armbånd og store øreringe.

En ting, som går igen i mange bohemegarderober er et interimistisk udvalg af ringe. Du kan have et simpelt outfit på, men med det rigtige valg af fingerringe, kan du skabe et interimistisk udseende. Nogle vil mene at denne stil er rodet og uoverskuelig, men det gælder om at sammensætte sine smykker på en måde, så der er ”styr på rodet”. Du kan eksempelvis vælge en kort halskæde med et vedhæng og en lang halskæde, som bare er kæden. På den måde kan du skabe noget tyngde i dit look.

Udsmyk dig selv med hårbånd

En af de nyere trends er at tilføre et hårbånd. Hårbånd er casual og bruges ofte i forbindelse med sportsgrene. I dag kan du dog få super flotte hårbånd i mange forskellige designs og størrelser. Jeg er personligt vild med tynde og simple hårbånd i et let materiale, som silke.

Jeg bruger for det meste hårbånd som er mønstrede i diskrete farver og sammensætter dem med et ensfarvet outfit. På den måde er det mit valg af hårbånd og smykker, som taler for sig selv. Vil du gerne have et diskret hårbånd, kan du lede efter et, som matcher din hårfarve.