Dit soveværelse er et af de vigtigste rum i dit hjem. Det er her du kan koble af, når hverdagen har været hård ved dig. Her kan du lade op, så du er udhvilet og klar til dagen efter. Mangler du inspiration til, hvordan du kan indrette soveværelset med en kontinentalseng en sengeramme eller en sengebænk? Så læs med her, hvor jeg vil gennemgå nogle af de tendenser, som går meget igen i indretning af soveværelset.

Indret soveværelset med en hyggelig atmosfære

Jeg er vild med mit soveværelse, men jeg har brugt meget lang tid på at finde de rigtige essentielle elementer, der kan skabe den afslappede atmosfære, som jeg vil have. En af de ting, som jeg fandt ud af er at lyse farver, som hvid og creme kan forekomme for steril og upersonlig. Derfor vil jeg klart anbefale at man får lidt farve på væggen, gerne en mørk farve, som kan give en hulestemning.

Find en stor oversize kontinentalseng

Når du har fundet farven på væggen gælder det om at finde den rigtige seng. Afhængigt at størrelsen på dit soveværelse, vil jeg anbefale at du finder den største seng, som rummet tillader. Jeg ville gøre sengen til det essentielle element i rummet. Det skal ose af komfort og bløde puder. Har du økonomien til det, vil jeg klart anbefale at få en kontinentalseng. Det giver et massivt udtryk og et indtryk af maksimal komfort. Denne type seng er opbygget i tre lag, hvor det nederste lag ofte er to boxmadrasser, det midterste lag er en springmadras, og det øverste lag er en indbygget topmadras. Derfor er denne type seng også højere end almindelige senge.

Gør din seng mere stilfuld med en sengegavl

Med en sengegavl højner du stilniveauet i soveværelset. Vælg den stil, der passer ind i jeres soveværelse. Suppler gerne med et par nye pyntepuder, og jeres soveværelse bliver som nyt. Mere skal der ikke til. Se udvalget på hjemmesiden, husk også at søge under kategorien hovedgavl, så kommer der flere op. Der skal nok være en, der lige mangler hjemme hos jer.

Har du tænkt på, hvor praktisk det er med en sengegavl? De er underligt nok ikke så udbredt, som de burde være. Uanset om du kun bruger din seng til at ligge ned i, eller somme tider sidder op i sengen med ryggen op mod bagvæggen, så kan det ikke undgås, at væggen/tapetet bagved bliver slidt. Derudover er det absolut mere behageligt at sidde op ad en polstret gavl end en væg, selv om du evt. har lagt en pude imellem, så kan puden glide, mens du sidder der, eller hvis du lige rejser dig et øjeblik. Alt i alt løser en sengegavl flere udfordringer på en gang.

Giv soveværelset den rigtige belysning

I mit soveværelse har jeg indrettet min seng med en sengegavl, for at give mere siddekomfort. Jeg syntes det er vigtigt at man kan sidde op i sengen uden at gå på kompromis med komforten. Der findes mange sengegavle og det kan derfor være svært at vælge, hvilket udtryk dit soveværelse skal have. Hvis du gerne vil give soveværelset et blødt udtryk, kan du finde en af velour. Vil du gerne have et mere stilrent udtryk, kan du derimod vælge en ensartet sengegavl i bomuld eller hør.

Få en hyggelig atmosfære med den rette belysning

Jeg bruger meget tid i mit soveværelse. Ikke kun til at få ladet batterierne op, men også til at læse og slappe af. Derfor vil jeg gerne have den rette belysning, som kan give en dæmpet og hyggelig atmosfære. Derfor vil jeg anbefale en loftslampe, som kan sprede en hyggelig belysning i hele rummet. Det kan være nogle glødepærer med et farvet glas, men det kan også være en stor loftslampe. Mangler du noget mere lys, kan du eksempelvis vælge sengelamper til.