Tips til hvordan du får et moderne køkken

Når du skal indrette dit hjem er et af de vigtigste rum dit køkken. Jeg bruger meget tid i mit køkken både
når jeg skal lave morgenmad, men også til at hygge i, når jeg skal tilberede aftensmaden. Du skal derfor
have et slidstærkt køkken, med praktiske køkkenskabe og bordplade, der kan tåle at blive brugt. Det er bare
også vigtigt at du tænker din hverdag ind i køkkenet og ikke kun designet. Mangler du inspiration til,
hvordan du kan indrette dit køkken, kan du læse med her på siden, hvor jeg vil gennemgå nogle af de
tendenser der har været indenfor indretning af køkkener i 2019.

Nordisk og råt

I dag er der en tendens til at omfavne de nordiske og rå toner. Det kan du gøre ved at indrette dit hjem med et køkken, der har forskellige nuancer af grå toner. Det gælder for denne stil meget om at skabe et minimalistisk helhedsindtryk med køkkenskabe, bordplader køkken elementer. Her vil det ofte være store glatte og ensartede overflader, der er de fremtrædende elementer.

TIP: Brug naturelementer som skærebrædder i træ for, at bryde med den ensfarvede og dunkle farve. Indret gerne med kobber, messing eller guld, som kontrast til de mørke nuancer.

Mørke køkkener

En af de tendenser, som jeg har set meget indenfor design og indretning af køkkener er at bruge mørke elementer. Derfor er der mange, som vælger at indrette deres køkken med sorte køkkenskabe, sorte bordplader og sorte emhætter. Det giver en kontrast til resten af huset og et elegant udtryk. Hvad enten det er træ bordplader, Dekton, Granit eller marmor, kan du tilpasse dine køkkenskabe med en speciel bordplade.

TIP: Du kan bryde meget af det stilrene ved at tilføre læderstropper til dine viskestykker og til din køkkenrulle holder.

Tips til indretning af små køkkener

  • Byg til loft, og udnyt pladsen maksimalt.
  • Fokuser på indretningen af skabene, så du får plads til de essentielle.

Sørg for at få hygge ind i køkkenet

Et nyt udtryk indenfor køkkendesign er ”arbejdstrekanten”. Dette består af dit køleskab, komfur og bordplade. Alt skal være indenfor en håndsrækkevidde, for at gøre det så let for dig som muligt at kunne arbejde. Jeg har derfor designet mit hjem, så jeg har en integreret en spiseplads ved min bordplade. På den måde kan jeg hygge mig i køkkenet med min familie, samtidig med at jeg hurtigt kan komme til komfuret. Skal du indrette dit køkken, vil jeg derfor klart anbefale at du integrere en koge ø, hvis der er plads i dit køkken eller lave dit køkken formet som et U eller L. På den måde kan du placere spiseområdet tæt ved køkkenet, så i kan snakke sammen imens i hygger og laver mad.

Husk at detaljerne er vigtige

Detaljerne på i mit køkken er meget vigtige for mig. Det handler ikke kun om at matche min bordplade med mine køkkenlåger. Det handler også om, at skabe en rød tråd i designet. Har du eksempelvis et sort køkken, ville jeg prøve at indføre nogle pangfarver, der kan skabe noget kontrast. Det kan være en elkedel og en blender i postkasse rød eller en masse grønne krydderurter.