Når du skal indrette din bolig, har farven i hjemmet en stor betydning. Du kan forme dit hjem efter din personlighed med farver på væggene. Jeg har lært at styre indtrykket af rummets størrelse med farver. Har du et lille hjem, kan du skabe indtrykket af et større hjem med lyse farvenuancer, som åbner rummet. Har du et stort hjem, kan du gøre det mindre med farverige vægge. Farven på dine vægge er med til at skabe energier i rummet. Vælger du varme nuancer, giver du en positiv energi, hvor kolde farve, som blå og sort giver mere kant og bidrager til en mere rå atmosfære.

Hvilken vægmaling skal du vælge?

Der er mange forskellige ting at tage stilling til, når du skal vælge din vægmaling. Det er ikke kun farven på din maling, det er også selve strukturen. Skal den eksempelvis være glat, mat, ru eller kalklignende? En blank maling kan reflektere lyset i rummet i højere grad end en mat overflade kan. Derfor har jeg tænkt meget på lysindfaldet i mine rum. Jeg har valgt at male mine gulve i en lys nuance, som kan reflektere lyset, så mit rum synes større.

  • Udjævn rummets skævheder med hvid maling
  • Skab kontrast og personlighed med stærke farvenuancer
  • Få fokus på bestemte møbler med en optegnet skygge.
  • Gør de mindre pæne møbler usynlige med grå nuancer

Hvordan kan du bruge maling som en del af indretningen?

Har du et hjem med en ujævn overflade kan du udjævne overfladerne med lyse nuancer, som beige eller hvid. Det skaber et ensartet udtryk, som jævne udtrykket af overfladen, når det hele ser ens ud. Du kan modsat skabe mere kontrast i rummet, hvis du maler med en stærk farve. Har du derfor et rum med store flotte vægge, kan du male den ene væg i en stærk nuance. Dette vil skabe kontrast og dybde i rummet, som en bar hvid væg ikke vil kunne. Du kan også vælge at farve et stykke rundt om dine møbler, som kan skabe rammer om noget du vil fremhæve. Har du et vitrineskab, en reol eller nogle billeder, som du vil have til at stå mere ud, kan du male væggen bag dem i en stærk nuance, der kan give kontrast. Har du derimod nogle møbler, som du gerne vil prøve at skjule, kan du i stedet male dem i en neutral grå farve. Jeg havde en grim radiator, som jeg gerne ville gemme væk. Derfor malede jeg dem i en grå nuance, som gør den mere neutral.

Tænk over hvordan solen rammer rummet

Skal du male væggene i et nordvendt rum, skal du huske at lyset i disse rum, vil have en mere blålig tone. Sydvendte rum, vil have sol det meste af dagen og østvendte rum, vil have lys i kortest tid. Derfor er det en god ide at vælge så lyse nuancer som muligt til de østvendte rum. I de rum, hvor solen er i længst tid har jeg valgt farver, som er varme og lettere brændte i det, så de kan forstærke lyset fra solen.