Regnen siler og kalenderen står på efterår, efteråret er til tider en udskældt tid på året, der ofte blot skal overstå og til tider blot overleves. 

Sommeren er nu for mange for længst glemt og føles blot som et kærkomment minde, bøger og arbejdsliv styrer afsted og mange prøver blot at holde hovedet oven vande med et enkelte lyspunkt for øje, nemlig julen. 

Efterår, en overset med kærkommen tid

At overse efteråret som sæson er en fejl. Selvom naturen, vejret ja sågar himlen alle kan synes at skifte farve til grå har efterår også sine små vidundere vi skal huske, eller blot skal vælge at anskue som vidundere, for ikke at drukne i mørket. 

Efteråret er regnfuldt, derfor er sæsonen en ideel anledning og tid for os hos Design´n´Living til at dykke lidt ned i et det udstyr sæson kræver. Vi vil derfor se lidt nærmere på det regntøj, outdoor udstyr og grej der kan holde os varme, tørre indtil bladene igen titter frem på træerne. 

Solen er vor bedste ven 

I et land som Danmark, er det ironisk at vi ofte prioriterer og med stor iver hiver sandaler, kasketter, solbriller samt badetøj ned af hylderne hele året, Specielt taget i betragtning af hvor få måneder vores vejr egentligt der understøtter disse items.

Efterår er betyder regn 

Til Gengæld viser næsten hele kalenderen, mulighed for regn. blæst, kulde og alle tider al omskifteligt vejr, på trods af dette, er der lang færre danskere der investerer i lækker udstyr til lige netop den periode. 

Selvom størstedelen af danskere foretager sine gøremål enten på gåben eller på cykel, og derved bliver revet gevaldigt rundt af vejret, vælger mange outdoor tøj fra. 
Vi vil derfor gerne slå et slag for de praktiske indkøb såsom regnstøvler, regntøj og fleece frakker, og det behøver absolut ikke at være kedeligt eller i dårligt design. 

1, 2, 3,  -FLEECE!

Regntøj, gummistøvler og varmt overtøj, er for langt de fleste praktiske indkøb, der ofte bliver foretaget i desperation, hastværk samt med et anstrengt smil på læben. -Men sådan behøver det ikke være. 


De sidste mange år er velkendte producenter af outdoor udstyr såsom; Fjällräven, Geoff Anderson og Patagonia nemlig rykket sig en hel del på design. Førhen var ovennævnte i særdeleshed kendt for deres tekniske og kvalitetsrige know-how, men nu er de også begyndt at spille med musklerne inden for design. -En kombination vi rigtigt godt kan lide her hos Design´n´Living. 


Producenterne udsender lige nu nu helstøbte kollektioner, der viser outdoor udstyr fra en ny side. Kollektionerne indeholder simple silhuetter, med talrige detaljer i høj kvalitet,  i en anvendelig og klassiske farvepalet, perfekt til efteråret. Det er designs der ikke blot vil holde kvaliteten i årevis, men som du også vil have lyst til at bruge i din garderobe, dage hvor solen skinner. 

Outdoor garderobe hele året

Hemmeligheden bag det gode køb, og hvordan du udvælger dine nye favoritter, er at anse den praktiske garderobe som en del af din gængse garderobe, og sammensætte indkøbene på samme måde. Anerkend at behovet samt afvekslende udfordringer kan være de samme med det praktiske tøj som, som ved dit pæne tøj. -Ikke én dag er den samme, ligeså er dit behov heller ikke.  

Vores bedste råd er at gå efter lag på lag, og opbygge din outdoor garderobe med få velvalgte elementer, der kan kombineres på utallige måder. På den måde undgår du den store voldsomme jakke, og at ende med at ligne den stereotypiske vildmand på afveje. 

How to Outdoor

Start med et par simple gummistøvler, forsøg dig med længder der passer dit ben, samt dit behov, ofte vil en lavere støvle dog virke mere tjekket, end den lange. Ankellængde foretrækkes derfor også af mange, og kombineres den med en uldsok, kan de være lige så komfortable som et par gode støvler. 

Dernæst vælg en fleece du kan benytte alene eller under en regnfrakke og vindfrakke, hav fokus på detaljerne heri kraven samt pasformen. Ved at vælge en smallere fleece, vil du gå fra håndværker look til mode, desuden gør en fleece faktisk større nytte tæt på kroppen, da den derved nemmere kan holde bedre på varmen fra huden. 

Tilføj herefter overtøj i en afdæmpet version, gå udenom reflekser, hætte, snøre og lignende. Desuden vil en matteret overflad eller spil i materialer gøre underværker og du vil få meget forærende ift. designet og udtrykket vil syne mindre typisk outdoor. 

Som alternativ til  hætten, vælg i stedet en hat eller hue til at holde regn og kulde væk fra toppen. Vælg den model der taler bedst til dig, en hat kan skabe en type, men kast dig gerne ud i at forsøge med andet end klassikerne; huen og kasketten, en sixpence kan eksempelvis lune godt på toppen og stadig være moderne og nutidigt.   

Outdoor tøj online

Du finder det store udvalg af hatte, fleece, regntøj, gummistøvler og overtøj i outdoor butikker landet over. Du finder også et enormt udvalg i online butikker, se eksempelvis udvalget af outdoor tøj hos fiskegrej.dk her.

Rigtig god fornøjelse,

& husk vejret er ikke en undskyldning for dårligt design.